Keurmerk Veilig Ondernemen

BNZ gaat voor veilig en schoon!

Een onveilig en onverzorgd bedrijventerrein zorgt vaak voor veel schade en overlast. Het kan ‘het ondernemen’ lastig maken. Om overal in Nederland een veilige bedrijfsomgeving te waarborgen is MKB-Nederland in 2005, in samenwerking met het ministerie van Justitie & Veiligheid gestart met een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen - KVO-B.

De gemeente Nijmegen, politie, brandweer en BNZ hebben in 2017 gezamenlijk het KVO-certificaat voor de BNZ bedrijventerreinen ondertekend (zie foto). Om dit KVO certificaat te behalen en te behouden heeft BNZ over een KVO-werkgroep. Deze werkgroep bestaat uit een aantal ondernemers - gevestigd op de BNZ bedrijventerreinen - gemeente, politie en brandweer. De werkgroep pakt als collectief onveilige situaties aan, met als doel het veiligheidsniveau te verhogen voor alle ondernemers en medewerkers op de bedrijventerreinen.

Op dinsdag 8 december 2020 heeft de werkgroep KVO het KVO-B certificaat behaald. Een mooi resultaat voor het bedrijventerrein Nijmegen Zuid. Dit KVO-B certificaat geldt voor de jaren 2021, 2022 en 2023. 

Keurmerk Veilig Ondernemen

Het KVO-certificaat

Om de veiligheidssituatie op het bedrijventerrein continue in kaart te brengen wordt er o.a. onderzoek gedaan door middel van enquêtes, analyse van politiecijfers, een fysieke schouw en daar waar nodig gesprekken met betrokkenen en deskundigen.

Ondanks dat de ondernemers op de bedrijventerreinen van BNZ tevreden zijn, spelen er altijd zaken die te verbeteren zijn. De werkgroep kijkt ondermeer naar verkeersproblematiek, onderhoud van de openbare ruimte, aangiftebereidheid en collectieve samenwerking. 

Op dinsdag 8 december 2020 heeft de werkgroep KVO het KVO-B certificaat behaald. Een mooi resultaat voor het bedrijventerrein Nijmegen Zuid. Dit KVO-B certificaat geldt voor de jaren 2021, 2022 en 2023. 

Het mag duidelijk zijn dat BNZ de veiligheid van bedrijven, ondernemers en medewerkers op de bedrijventerreinen zeer serieus neemt.
Mocht je echter over het bovenstaande nog vragen c.q. opmerkingen hebben, neem dan contact op via parkmanager@bnznijmegen.nl of bel ons. Wij zijn bereikbaar op 0486-477721. Wij lichten één en ander graag toe.

Bekijk de noodkaart

Noodkaart

Bekijk AED in de buurt

AED in de buurt